Google a jeho velká novinka

seo news

Za společností Google stojí ti nejvíce vlivní lidé světa. Jistě by se podle časopisu Forbes označili jako právě ti nejvlivnější lidé, co nás denně potkávají prostřednictvím serverů na internetu. Jedná se snad o nejpoužívanější vyhledávač a právě on se letos zasloužil hned o několik novinek, které mu možná dodají ještě větší popularitu, než tomu bylo do teď. Třeba přidává do vyhledávání smajlíky.

Ti se však z počátku objevovali pouze pomocí našich chytrých telefonů. Nyní se však můžete těšit i na počítačovou viditelnost. Jenže tito smajlíci, jež nás doprovázejí každodenním životem, nejsou pro nás jedinou novinkou, kterou se Google představil během začátku roku. Samozřejmě hromada z nich tkví právě v různém nastavení a takových těch odbornějších oblastech. Pojďme si však zmínit pouze tu největší věc, se kterou se Google letos představil.

Google odděluje mobilní a desktopový index

Událo se toho ze začátku roku v technologickém světě mnoho, ale nic nebylo tak velkého, jako právě tato novinka od společnosti Google. Ten totiž potvrdil oddělený mobilní a desktopový index. Budou tedy dvě databáze stránek. Jedna se bude týkat pouze mobilních verzí webů, druhá bude pro ty desktopové. Pokud však budete chtít hodnotit stránku, půjde to pouze s tou mobilní verzí. Desktopový index se už tedy uhání do ústraní a není už tak aktuální, jako právě je ten mobilní. Náš svět se totiž točí už převážně kolem telefonů, a proto tedy bude tato verze více optimalizovaná.

Není to nic převratného, je to podobné jako opuštění od hodnocení Page Rank, ale i tak se jedá o změnu, kterou je třeba neignorovat.

Co na to jejich konkurent Seznam.cz?

Jejich velký konkurent, který s ním svádí boje už od úplných začátků, však podle nejnovějších informací nijak netouží rozlišovat mobilní a nemobilní verzi internetových stránek. Nijak zvlášť se nebudou hodnotit, mobilní verze nemá v sobě lepší hodnocení. Mimo to se dokonce zvláštní mobilní index ani neplánuje.

Ovšem pokud zůstanou weby s oběma verzemi, nic se pro ně stále nemění. Jen mohou s pomocí Googlu a jeho častějších mobilních optimalizací být více napřed.